X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A fost găsită o "soluție de rezervă" în cazul sediului pentru Procuratura Anticorupție

29 mar. 10:09   Politică
2525 0

Procuratura Anticorupție încă nu și-a găsit un sediu care să corespundă tuturor cerințelor. Veronica Mihailov-Moraru susține că discuții încă mai au loc, dar a fost identificată deja soluția de rezervă.

Potrivit ministrei Justiției, un bloc ridicat ar urma să fie reparat pe interior și dotat cu toate cele necesare. Anterior, Procuratura Generală examina această clădire drept posibil sediu pentru procuraturile specializate, a mai menționat Veronica Mihailov-Moraru în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Nu este simplu să găsești un sediu, să fie suficient de încăpător, să corespundă tuturor standardelor, să fie securizat și mai departe. Chiar zilele trecute au avut loc discuții. Dacă nu și nu se mai identifică cît de curînd posibil un sediu, posibil să fie examinată opțiunea de a se reveni la o idee inițială de alocare a resurselor financiare și să se facă reparație într-un sediu pentru care anterior şi Procuratura Generală a optat. Încă nu este bătut în cuie. Dacă nu se identifică un sediu care să corespundă criteriilor, vor fi alocate resurse financiare. Este un bloc ridicat, dar necesită a fi reparat pe intern”, a precizat ministra.

Amintim că într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Perciun a scris că proprietățile universității vor rămîne în gestiunea acesteia. Ministrul Educației și Cercetării a menționat că susținerea învățămîntului pedagogic și a profesorilor este o prioritate pentru autorități.

Anterior, se vehicula că Procuratura Anticorupție ar putea ocupa spații ale Academiei de Științe sau Universității Pedagogice „Ion Creangă”. Comunitatea științifică și cea academică, însă, s-au opus acestei „vecinătăți”.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?