Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Viorel Țopa răspunde acuzațiilor lansate de liberali

8 iun. 2015,, 16:05   Politică
6324 8

Foto: protv.md

Omul de afaceri Viorel Țopa neagă că ar controla Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, așa cum afirmă reprezentanții Partidului Liberal. Într-o postare pe o rețea de socializare, businessmanul a respins acuzațiile aduse de liberali ieri, în urma scandalului provocat în Piața Marii Adunări Naționale, notează NOI.md.

„Nu controlez această platformă, nimeni nu o controlează, decît un grup larg de personalități notorii și curate ale acestei țări. Pe mulți din grupul de inițiativă nici nu-i cunosc, deși îi respect pentru curaj și verticalitate. Ca și mulți cetățeni ai Moldovei, sînt simpatizant al oricărei mișcări contra actualului regim mafiotic și oligarhic din Moldova. În acest sens, nu înțeleg ce vor să obțină cei din conducerea PL turnînd zoi asupra mea: să slăbească platforma civică fondată prin inițiativă populară? Da, mă pot murdări, însă platforma nu e dependentă de mine ca să fie și ea afectată în urma acestor atacuri de minciună pură”, a precizat Viorel Țopa.

Omul de afaceri a dezmințit și informațiile făcute publice de Dorin Chirtoacă, precum că primul ar fi luat milioane de euro credite de la Banca de Economii, bani pe care nu i-a întors. Acesta a negat și faptul că ar avea legătură cu liderul PLDM, Vlad Filat. „Nu am avut de cîțiva ani, nu am și nu planific să am nicio formă de comunicare cu Filat & Co”, a scris Țopa.

Viorel Țopa a mai anunțat că pentru afirmațiile denigratoare făcute de liderul PL, Mihai Ghimpu, și primarul Dorin Chirtoacă, la adresa sa, îi va acționa în judecată. Pentru acest lucru, va aștepta însă momentul oportun, spune Țopa.

„Au mai fost îndrugate multe mîrșevenii și minciuni sfruntate de către Ghimpu și Chirtoacă (pe care îl consideram puțin mai breaz), pentru care în mod normal ar trebui acționați în judecată, și chiar cred să o fac imediat ce justiția moldovenească își va recăpăta credibilitatea. Să minți fără gram de rușine e o virtute pentru actuala clasă politică din Moldova. De la oamenii onorabili m-aș aștepta la scuze, însă cu aceștia la sigur nu e cazul”, a mai scris Țopa.

Precizăm că platforma DA și membrii PL au organizat ieri simultan două acțiuni de protest în centrul capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?