X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Donald Tusk cere G7 să-și 'reconfirme unitatea' în privința sancțiunilor împotriva Rusiei

7 iun. 2015,, 20:30   Externe
3262 1

Foto: agerpres.ro

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut apel duminică la participanții la summitul G7 să-și "reconfirme unitatea" în privința sancțiunilor împotriva Rusiei legate de rolul Moscovei în criza ucraineană, informează AFP, EFE și Reuters. "Intenția mea este ca astăzi să ne reconfirmăm unitatea cu privire la politica sancțiunilor.

Dacă cineva dorește să reconsidere această politică, acest lucru nu se va putea face decît în sensul consolidării ei", a spus Tusk. "Trebuie să reconfirmăm poziția cu privire la Rusia. Nu-i vorba de radicalism. Cred că Rusia este un partener, nu este un inamic, nici o problemă europeană", a declarat Tusk într-o conferință de presă înaintea începerii summitului liderilor G7 din care fac parte Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, SUA, Canada și Japonia.

Reuters amintește că sancțiunile la adresa Rusiei, impuse din cauza conflictului din Ucraina, urmează să expire în iulie. Liderii UE au stabilit în martie că sancțiunile vor rămîne în vigoare pînă la implementarea în totalitate a acordurilor de la Minsk, extinzîndu-le practic pînă la sfîrșitul anului, dar o decizie oficială în acest sens urmează să fie luată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?