X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

La mitingul din 7 iunie ordinea va fi asigurată de veteranii structurilor de forță

2 iun. 2015,, 11:05   Societate
5354 3
На митинге DA 7 июня порядок обеспечат ветераны силовых структур
Foto: ff.md
„Potrivit înțelegerii comune a conducerii, organizațiile de veterani din Moldova își asumă responsabilitatea pentru menținerea ordinii și asigurarea securității la mitingul organizat de Platforma Civică «Demnitate și Adevăr» duminica, 7 iunie”, a comunicat, intervievat de NOI.md, ex-ministrul Apărării Valeriu Pleșca.

Potrivit lui Pleșca, această decizie a devenit o continuare logică a mitingului organizat de veteranii structurilor de forță din republică vineri, 29 mai.

„Reamintim că citirea rezumatului a fost încredințată lui Chiril Moțpan, reprezentant al veteranilor MAI. Noi am constatat că situația din Republica Moldova se agravează tot mai mult și chiar există probabilitatea schimbării cursului strategic proeuropean al țării noastre. Conducerea organizațiilor de veterani califică această situație drept una periculoasă și consideră că este necesară consolidarea tuturor forțelor progresiste ale societății moldovenești pentru susținerea Platformei Civice «Demnitate și Adevăr». Luni noi am coordonat și confirmat decizia de a ne asuma responsabilitatea pentru asigurarea securității și ordinii la mitingul Platformei Civice «DA» din 7 iunie”, a relatat Pleșca.

Printre organizatorii mitingului veteranilor, din 29 mai, în afară de Valeriu Pleșca a mai fost încă un ex-ministru al Apărării – generalul Valeriu Troenco, precum generalul de poliție Anton Gămurari.

„Mișcarea veteranilor din republică este foarte dezbinată, de aceea este greu de spus care anume organizații ne vor susține și cîți membri de-ai lor vor adera la mitingul din 7 iunie, însă sîntem convinși că vom avea suficiente forțe pentru asigurarea ordinii”, a specificat Valeriu Pleșca.

Demnitate și Adevăr, miting, organizațiile de veterani, structurile de forță


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?