X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Rogozin: Este important să dovedim întregii lumi că Rusia întotdeauna va fi alături de Transnistria

1 iun. 2015,, 17:10   Politică
7685 7

Рогозин: Важно продемонстрировать всему миру, что Россия будет всегда рядом с Приднестровьем
Foto: golos.md

”Este important să dovedim acum întregii lumi, și, în primul rînd, populației Transnistriei că în acest moment dificil Rusia întotdeauna îi va fi alături atît în ceea ce privește asigurarea securității regiunii în ansamblu, a republicii, cît și în ceea ce privește menținerea stabilității politice, negocierilor diplomatice”, a specificat Dmitri Rogozin.

Potrivit lui, Rusia „va intensifica aceste eforturi pentru a ieși din situația, în care unii vecini ai Transnistriei încearcă să introducă blocada social-economică foarte severă”.

El a specificat că construcția obiectelor de menire socială în Transnistria este efectuată din inițiativa personală a Președintelui FR, Vladimir Putin.

„Este extrem de important ca înșiși locuitorii Transnistriei să înțeleagă că Rusia va continua să promoveze politica de creare a noilor obiecte de menire social-economică în domeniul sănătății și învățămîntului”, a punctat vicepremierul FR.

În cadrul unei conferințe video conducătorul Organizației Non-comerciale Autonome „Evraziiskaia integrația” Alexandr Argunova relatat despre ritmul de realizare a construcției obiectelor efectuată de această organizație.

El a menționat că,ținînd cont de cele trei grădinițe de copii de astăzi, deja au fost date în exploatare cinci obiecte de menire socială. În anul curent se preconizează să se dea în exploatare celelalte obiecte, în afară de Centrul Perinatal de la Tiraspol, al căruia construcție a fost inițiată cu un an mai tîrziu, comparativ cu celelalte obiecte. Alexandr Argunov a declarat că conducerea ONA „Evraziiskaia integrația”susține relații strînse de colaborare cu Președintele și Guvernul Transnistriei și „beneficiază de înțelegere în orice chestiune solicitată”.

El a mai comunicat că, în pofida tuturor dificultăților, aproximativ 90 la sută din utilaj medical pentru instituțiile din domeniul sănătății în curs de construcție au fost livrate și acesta este stocat în depozitele din RMN.

Președintele Transnistriei,Evgheni Șevciuk, i-a mulțumit lui Dmitri Rogozin, Guvernului și Președintelui FR, precum și conducerii ONA „Evraziiskaia integrația”, pentru munca depusă în acest sens, specificînd, totodată, că recent în RMN se resimțea o lipsă acută de locuri la grădinițele de copii și odată cu edificarea acestora problema este practic soluționată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?