Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Fost membru al PLDM: Am fost victima unei răfuieli politice

1 iun. 2015,, 13:00   Politică
8085 1

Fost membru al PLDM: Am fost victima unei răfuieli politice
Foto: independent.md

Președintele raionului Ungheni, Iurie Toma, a fost înregistrat în calitate de candidat independent în cursa pentru funcția de primar al orașului, după ce anterior Consiliul electoral de circumscripţie a refuzat să facă acest lucru. Instituția și-a motivat decizia prin faptul că jumătate dintre semnăturile necesare pentru înregistrare ar fi fost false, informează NOI.md.

Fostul liberal-democrat s-a adresat însă instanței judecătorești din raion, care i-a dat cîștig de cauză, obligînd Consiliul electoral Ungheni să-l înregistreze în cursă.

„Timp 20 de zile o formațiune politică a făcut tot posibilul să mă intimideze, să nu am posibilitatea să-mi expun platforma electorală. Am depus trei contestații – la Judecătoria Ungheni, la Consiliul de circumscripție din raion și la Comisia Electorală Centrală – referitoare la obstrucționarea și intimidarea mea în calitate de candidat independent. Toate cele trei instituții au constatat că semnăturile au fost valide și că la mijloc a fost doar o răfuială politică”, a spus Iurie Toma.

Potrivit funcționarului, în spatele tentativelor de înlăturare a lui din cursa electorală ar sta echipa PLDM din teritoriu. Acesta i-a acuzat pe reprezentanții PLDM că răspîndesc informații eronate despre participarea lui la alegeri.

„Avocatul care reprezintă PLDM la CEC a recunoscut că, deoarece formațiunea are deja un candidat la Ungheni, nu-și dorește un contracandidat. Ei au spus deschis că vor face tot posibilul să nu fiu înregistrat”, a spus Toma.

Precizăm că Iurie Toma a deținut funcția de preşedintele al raionului Ungheni din 2009 pînă în prezent, fiind, totodată, președintele organizației teritoriale a PLDM. În aprilie curent, Toma a anunțat că îşi suspendă activitatea în cadrul formațiunii și că va candida în mod independent la alegerile locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?