Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Meci senzaţional şi calificare istorică pentru Albot în sferturile de la Roland Garros

1 iun. 2015,, 09:30   Sport
3194 0
Сенсационный матч на корте Ролан Гаррос: Раду Албот в четвертьфинале
Foto: noi.md
Cel mai bun jucător moldovean de tenis, Radu Albot, face senzaţie la Paris. Sportivul moldovean continuă să-şi răstoarne propriile recorduri, ajungând în sferturile de finală la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros.

Împreună cu cehul Lukas Rosol au reuşit o victorie dramatică, dar incredibilă, în turul trei, în faţa perechii Maximo Gonzalez/Andre Sa, după două ore şi 16 minute.

Primul set a fost adjudecat de adversari cu 6-2, în timp cel al doilea a fost unul dramatic, câştigat de Albot şi Rosol la tie-break.

Setul al treilea a fost o adevărată luptă a emoţiilor. Sud-americanii au condus chiar şi cu 5-2, dar europenii au răsturnat toate calculele, au revenit senzaţional, au egalat şi s-au impus cu 7-5.

În sferturi Albot şi Rosol vor întâlni perechea învingătoare a meciului Daniel Nestor/Leandro Paes - Fabio Fognini/Simone Bolelli.

Performanţa calificării în sferturile de finală le-a adus lui Albot şi Rossol un cec în valoare de 62 de mii de euro.

Calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem reprezintă cea mai importantă performanţă din istoria participării tenismenilor din Moldova la o astfel de competiţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?