X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Ucraina: Republicile autoproclamate nu ar fi semnat acordurile de la Minsk fără influența Moscovei

30 mai. 2015,, 19:00   Externe
5615 16
Foto: agerpres.ro
Autoproclamatele republici separatiste Donețk și Lugansk nu ar fi semnat acordurile de pace de la Minsk dacă Rusia nu le-ar fi îndemnat la un dialog cu Kievul, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, vineri seara, la postul de televiziune Rossia 24, informează sâmbătă agențiile de presă Unian și RIA Novosti.

"Faptul că ele (republicile separatiste) au acceptat să semneze acordurile de la Minsk, spunând că vor rămâne parte a Ucrainei dacă toate prevederile acordurilor vor fi îndeplinite, este rezultatul unor eforturi foarte serioase pe care Moscova le depune în relația cu cele două republici. În caz contrar, ele și-ar fi proclamat independența", a afirmat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, în sprijinul procesului de pace de la Minsk a fost convenită abordarea conform căreia "SUA, dată fiind influența lor asupra Kievului, se vor folosi de ea pentru a determina punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk". Rusia, la rândul său, este gata să continue o asemenea conlucrare cu reprezentanții republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk, conlucrare "care a existat mereu", a subliniat Lavrov.

În data de 12 februarie, la Minsk, au avut loc negocieri pe marginea reglementării crizei din Ucraina, negocieri la care au participat președintele ucrainean Petro Poroșenko, președintele francez Francois Hollande, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, și președintele Rusiei, Vladimir Putin. La finalul lor, a fost aprobat un complex de măsuri menite să asigure aplicarea acordurilor de pace de la Minsk, din septembrie.

Cu toate acestea, acordurile nu sunt respectate în totalitate, părțile acuzându-se reciproc de încălcarea regimului de încetare a focului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?