Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Guvernul Gaburici a oferit un credit secret „Băncii de Economii”, „Băncii Sociale” și „Unibank”

30 mai. 2015,, 13:45   Economie
2840 0
Foto: basarabia.md
Procuratura a confirmat că Guvernul Republicii Moldova a oferit în secret „Băncii de Economii”, „Băncii Sociale” şi „Unibank”, din rezervele valutare ale statului, două credite, şi nu unul, aşa cum se declara anterior, scrie jurnal.md. Potrivit sursei citate, dacă primul împrumut de 9,4 miliarde de lei a fost aprobat în noiembrie 2014 de Executivul condus de Iurie Leancă, atunci cel de-al doilea credit a fost alocat în martie 2015 de Guvernul Gaburici.

Publicația scrie că deocamdată nu se ştie care este valoarea celui de-al doilea credit oferit de BNM, sub garanţia Guvernului. Serviciul de presă al Băncii Naţionale a refuzat să spună cîţi bani au fost transferaţi celor trei bănci. Detalii la acest subiect nu au putut fi obţinute nici de la purtătorul de cuvînt al premierului. Aurelia Peru a invocat faptul că această informaţie este secretă.

Anterior, unii deputaţi declarau că valoarea celui de-al doilea credit ar fi de circa 7 miliarde de lei. Dacă aceste datorii nu vor fi rambursate de instituţiile financiare, împrumuturile se vor transforma în datorie de stat, iar cetăţenii vor fi obligaţi să-l acopere din buzunarele lor în următorii 20 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?