Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Captură impresionantă de pietre semipreţioase în Moldova. Valoarea este de şapte milioane de lei

29 mai. 2015,, 12:30   Societate
3177 0

Полудрагоценные камни почти на 7 миллионов леев нашли таможенники у молдавского водителя
Foto: publika.md

Pietre semiprețioase de agat și chihlimbar au fost descoperite într-un automobil de model "Mercedes Benz 200E ", cu numere de înmatriculare în regiunea transnistreană. Incidentul a avut loc pe traseul Cimișlia - Chișinău în regiunea satului Porumbrei. La volanul maşinii se afla un cetățean moldovean în vârstă de 39 ani.

Şoferul a prezentat legitimația de serviciu din cadrul unui organ de drept din Republica Moldova.

În urma verificărilor, în autoturism s-au găsit 8 cutii. La cerințele legale ale angajaților vamali de a prezenta încărcătura precum și actele însoțitoare, șoferul a refuzat. Astfel, unitatea de transport a fost escortată la terminalul vamal din proximitate.

Ulterior, în cutii s-au găsit mai multe pungi cu pietre, asemănătoare cu pietre semipreţioase de chihlimbar şi iantar în cantitate totală de 226 de kilograme.

Șoferul a refuzat să prezinte acte de însoțire și proveniență a mărfii. Valoarea unui kilogram de pietre se estimează la 30.000 de lei.

În acest context, unitatea de transport cu marfa depozitată în ea, au fost sigilate în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor asupra cazului dat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?