X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liderul Partidului "Casa Noastră - Moldova" a chemat Platforma „DA” să protesteze la „Nobil”

29 mai. 2015,, 12:00   Politică
2860 2
Лидер "Наш дом - Молдова" призвал платформу «DA» протестовать возле Nobil
Foto: noi.md
Liderul Partidului "Casa Noastră - Moldova", candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Grigore Petrenco, consideră că Judecătoria sectorului Botanica, în persoana magistratului Vitalie Midrigan, i-a încălcat dreptul constituţional la protest, interzicîndu-i în ajun desfăşurarea unui pichet lîngă hotelul Nobil, care aparţine businessmanului Vlad Plahotniuc.

Petrenco a spus, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că prima dată în Moldova unui concurent electoral i-a fost impusă interdicţia de a a-şi exprima opinia.

"Decizia Judecătoriei sectorului Botanica privind recursul Întreprinderii cu Capital străin "FinparInvest", semnat de fostul viceministru de Interne, Valentin Zubic, a fost luată momentan. Totul s-a întîmplat atît de rapid, încît executorul judecătoresc Alexandru Tcacenco, în afara orelor de lucru, cu cinci minute înainte de începerea acţiunii de protest (programată pentru 20.00) mi-a înmînat Foaia de executare. Motivul invocat de către judecătorul Midrigan, care a autorizat interdicţia ar fi fost cum că am fi zădărnicit activitatea barului şi restaurantului din incinta hotelului. Noi vom contesta acest recurs, dar pentru contrast aş dori să amintesc recenta şedinţă a Curţii de Apel Chişinău, care miercuri nu i-a eliberat din arest la domiciliu pe candidaţii noştri la funcţia de consilieri: Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc. Ce este asta, dacă nu interpretarea legii, în folosul unor persoane? În cazul de faţă este vorba despre oligarhul Plahotniuc. Justiţia moldovenească îi aparţine", concluzionează Petrenco.

Politicianul li s-a adresat observatorilor străini, precum şi donatorilor occidentali ai actualei puteri.

"Examinaţi atent pentru ce s-au cheltuit milioanele acordate de voi pentru reforma justiţiei. Atît timp cît la putere vor fi oligarhi ca Plahotniuc în această ţară nu se va schimba nimic", consideră el.

Potrivit lui Petrenco, Decizia de judecată cu privire la interzicerea acţiunii lîngă oficiul companiei lui Plahotniuc este dovada faptului că guvernarea se teme de proteste.

"Mă adresez colegilor din Platforma "DA". Intenţionaţi să protestaţi pe 7 iunie? Nu o faceţi în PMAN, mergeţi la oficiile companiilor lui Plahotniuc, la Agenţia de pază care-i aparţine. Exprimaţi-vă acolo poziţia civică. Trebuie să obţinem prin eforturi comune plecarea acestei guvernări", a spus liderul partidului "Casa Noastră – Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?