Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

MAE al Rusiei, despre interzicerea accesului cetățenilor ruși în Moldova

27 mai. 2015,, 12:05   Politică
7128 5
МИД России об отказе во въезде в Молдову россиян
Foto: ria.ru
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a difuzat prin intermediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova un comunicat de presă privind reținerea cetățenilor ruși la aeroportul de la Chișinău, informează NOI.md.

În comunicat se menționează că pe 26 mai, la MAE al Rusiei, a fost invitat însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă, E. Melnic. „În cadrul discuției, partea rusă a declarat că este inadmisibil ca autoritățile moldovenești să continue practica de a le refuza diferitor categorii de cetățeni ai Federației Ruse accesul pe teritoriul Republicii Moldova, fără niciun fel de explicații. Partea rusă constată că asemenea acțiuni nemotivate ale părții moldovenești contravin înțelegerilor bilaterale cu privire la călătoriile reciproce ale cetățenilor.

Partea rusă a declarat cu fermitate că o îngrijorare deosebită provoacă multiplele cazuri de interzicere a intrării pe teritoriul Republicii Moldova a militarilor contingentului rus din cadrul Forțelor Pacificatoare Comune din regiunea transnistreană, ceea ce îngreunează îndeplinirea misiunii de asigurare a păcii și liniștii pe Nistru.

Se subliniază că o asemenea practică nemotivată nu corespunde nivelului relațiilor dintre cele două state și declarațiilor oficialităților Republicii Moldova privind dorința de avea o cooperare constructivă cu Federația Rusă”, se menționează în documentul transmis de partea rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?