Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Cum a reacţionat IRCS la interdicția de intrare în RM a reprezentanţilor săi

27 mai. 2015,, 11:15   Politică
2691 3
Реакция Российского института стратегических исследований на запрет на въезд его сотрудников в РМ
Foto: vremyan.ru
Acţiunile autorităţilor Moldovei faţă de reprezentanţii Institutului Rus de Cercetări Strategice poartă "un caracter absolut neconstructiv, provocator şi limitează considerabil posibilităţile de a purta un dialog normal între partea rusească şi cea moldovenească la nivel politic, public şi de experţi".

Potrivit agenţiei "Infotag", această opinie a fost exprimată de IRCS referitor la interdicţia de a intra în Moldova, aplicată unor membri ai Reprezentanţei permanente de la Tiraspol a Institutului de la Centrul Informaţional Analitic Nistru-Prut (CNP).

În declaraţie este exprimată nedumerirea faţă de "poziţia evident neprietenoasă a Serviciilor Speciale ale RM în privinţa IRCS pe fundalul faptului binecunoscut că unele funcţii oficiale în organele puterii executive, legislative şi judiciare din RM sînt ocupate de persoane care îşi exprimă liber opiniile româno-unioniste şi care pledează deschis pentru lichidarea statalităţii suverane moldoveneşti şi includerea Moldovei în componenţa României".

Reprezentanţii Institutului sînt convinşi că acţiunile Chişinăului oficial "trebuie şi la sigur vor fi apreciate politic şi că va urma un răspuns adecvat din partea conducerii FR".

"Din partea sa IRCS declară despre intenţia fermă de a continua şi extinde activitatea sa ştiinţifică şi analitică pe linia CNP. În lista priorităţilor IRCS în această direcţie rămîn a fi interacţionarea activă cu structurile ştiinţifice, de experţi şi social-politice din RMN, precum şi Găgăuzia", se vorbeşte în document.

IRCS subliniază că "toate proiectele iniţiate sau anunţate ale CNP cu caracter ştiinţifico-umanitar, social sau socio-economic din regiune, în primul rînd, în Transnistria, vor fi realizate şi finisate, inclusiv, prin folosirea tehnologiilor informaţionale moderne".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?