Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Materiale de construcţie pentru repararea Parlamentului – fără taxe vamale?

27 mai. 2015,, 11:30   Economie
2384 0
Стройматериалы для ремонта парламента - без таможенных пошлин?
Foto: aif.md
În cadrul şedinţei de marţi Guvernul nu a reuşit să scutească de taxe vamale şi alte plăţi materialele de construcţie şi utilajul pentru repararea sediului Parlamentului. Potrivit agenţiei "Infotag", miniştrii au avut opinii dispersate, motiv pentru care subiectul a fost amînat.

"Ministerul Finanţelor are atitudine negativă faţă de propunerea dată. Noi nu înţelegem de ce trebuie să scutim de aceste plăţi materialele de construcţie pentru repararea sediului Parlamentului, în timp ce nu scutim de asemenea taxe materialele destinate lucrărilor de reparare a şcolilor, spitalelor şi altor obiecte sociale. Nimeni nu contestă necesitatea de a finisa repararea Parlamentului, dar legea trebuie respectată, în caz contrar doar vom face excepţii de la legislaţia în vigoare", a spus ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, a declarat că Ministerul Economiei consideră că este posibil de a admite asemenea excepţii, avînd în vedere "importanţa obiectului şi situaţia în care s-a aprobat bugetul".

Membrii Guvernului au menţionat, de asemenea, că banii pentru achitarea taxelor la importul utilajului nu au fost prevăzute în buget, deoarece Guvernul a considerat că scutirile vor fi aprobate.

"Nu înţeleg cum Ministerul Construcţiilor a putut planifica îndeplinirea lucrărilor fără a lua în calcul suma achitărilor la buget. Este greşit", a spus Arapu.

Ministrul a fost susţinut de prim-ministrul Chiril Gaburici, care a precizat că Guvernul discută practic la fiecare şedinţă asemenea subiecte.

"Propun să punem capăt acestei practici vicioase. Noi trebuie să ne adunăm într-o şedinţă specială, să discutăm problema dată şi să luăm decizia corectă, pentru a nu recurge de fiecare dată la asemenea decizii", a spus Gaburici.

Guvernul a amînat examinarea acestui subiect până la următoarea şedinţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?