X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Meşteşugurile moldoveneşti au provocat curiozitatea spaniolilor

27 mai. 2015,, 10:45   Societate
3039 0

Foto: trm.md

Moldovenii din Spania au participat duminică, 24 mai, la un atelier dedicat meşteşugurilor şi ornamentelor moldoveneşti, organizat sub genericul „Uzor cu dor de casă”. Evenimentul a trezit curiozitatea trecătorilor, astfel, mai mulţi spanioli au fost interesaţi să cunoască mai multe despre Republica Moldova.

Organizatorii, Asociația „EstiMoldova” au comunicat pentru TRM.MD că evenimentul a constituit și un motiv de întrunire pentru moldovenii din Spania care încă nu își cunoșteau compatrioții stabiliți în țara gazdă, dar care sînt dornici să colaboreze în viitor. „Au venit atît cunoscuți mai vechi, cît și moldoveni pe care anterior nu i-am cunoscut. Invitați care doreau să ne cunoască pentru că sînt și ei moldoveni și vor să colaboreze cu noi, să facem împreună lucruri frumoase”, a menționat Elena Nazarova, președinta Asociației „EstiMoldova”.

Elena Nazarova a remarcat că atelierul a fost atît pe placul maturilor, cît și a copiilor. „Am vorbit despre meșteșugurile noastre, despre ornamentele care le avem, culorile predominante și cum, în complexitatea lor, au evoluat în timp”.

„Atelierul a servit ca punct atractiv pentru trecătorii care ne-au întrebat mai multe despre Moldova. Noi le-am pregătit pliante informative cu date despre Republica Moldova și activitatea noastră. Deja avem un număr impunător de străini care ne urmăresc activitatea și vin la sărbătorile noastre”, a menționat cu mîndrie președinta Asociației „EstiMoldova” din Barcelona.

Prezentarea a fost însoțită de o mică expoziție de lucrări artizanale. Copiii au studiat îndeaproape broderiile prezentate, iar cei mai curioși au probat costumele naționale. Atelierul a trezit și interesul trecătorilor care s-au lăsat impresionați de coloritul tradițional moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?