X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Presa din Rusia: SUA pregătesc lichidarea Transnistriei

26 mai. 2015,, 14:15   Politică
20269 47
СМИ: США готовят ликвидацию Приднестровья
Foto: mfa-pmr.org
"SUA pregătesc lichidarea cu forţa a Transnistriei", a scris "Nezavisimaia gazeta" (Rusia), făcînd trimitere la sursele sale din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei.

"Surse au relatat ziarului că dispun de informaţii, despre existenţa unui plan de lichidare cu forţa a Transnistriei. Acesta ar fi fost elaborat de Serviciile Speciale ale Statelor Unite ale Americii cu implicarea structurilor militare din Ucraina, Moldova şi România. Parte a acestui plan a fost decizia Kievului de a denunţa Acordul cu Moscova privind tranzitarea teritoriului Ucrainei de către militarii ruşi şi a mărfurilor spre Transnistria", a scris ziarul.

Făcînd referire la sursă, publicaţia afirmă că deja în curînd "militanţii ucraineni şi româno-moldoveni planifică desfăşurarea operaţiunilor teroriste şi de sabotaj orientate spre acapararea depozitelor cu armament din RMN, protejate de militarii ruşi".

Concomitent, afirmă sursa, pe teritoriul din stînga Nistrului vor începe ample acţiuni de provocare cu victime în rîndurile populaţiei paşnice, orientate spre discreditarea pacificatorilor ruşi.

"Aceste consecinţe vor deveni motiv pentru ieşirea oficială a Chişinăului din procesul de pacificare. Autorităţile Moldovei vor solicita ajutorul Uniunii Europene şi NATO. Şi către acea perioadă deja va fi pregătit schimbul, înlocuindu-se căştile albastre ruseşti cu un batalion de pacificare moldo-român. Despre formarea unei asemenea unităţi, pe 23 mai, a declarat oficial ministrul Apărării al Moldovei, Viorel Cibotaru, aflat într-o vizită în România. După ce s-a întrunit cu colegul român, Mircea Duşa, el a declarat că în acest batalion vor fi incluşi, în perspectivă, militari din Ucraina şi Polonia", scrie ziarul.

"NG" citează cuvintele fostului comandant al Armatei a 14-ea ruseşti, Iuri Netcacev, că Rusia va continua să-şi asigure militarii din Transnistria cu cele necesare pe cale aeriană.

"Desigur există o mare problemă în faptul că avioanele noastre vor fi nevoite să traverseze spaţiul aerian al Ucrainei, cel mai probabil prin regiunea Odessa. De la malul Mării Negre pînă la frontiera cu RMN sînt mai puţin de 100 km. S-a comunicat că militarii ruşi au instalat în această zonă complexe de rachete С-300. Dar îmi pare că forţele anti-aeriene ucrainene nu vor doborî avioanele noastre ce vor zbura la Tiraspol", a spus Netcacev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?