Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Voronin, despre Shor: Toti au acest drept si el are dreptul sa candideze la primaria Orhei

26 mai. 2015,, 12:30   Politică
5136 6
Воронин о Шоре: У него, как и у всех, есть право выдвигаться в Оргеевскую примэрию
Foto: dosug.md
Vladimir Voronin neaga acuzatiile fostului ministru al Finantelor Veaceslav Negruta, care declara saptamana trecuta ca problemele la cele 3 banci au aparut inca in perioada guvernarii comuniste. Voronin a declarat ca sustine initiativa procurorului general de a investiga inalti oficiali. Mai mult, liderul comunistilor a declarat astazi ca Ilan Shor are dreptul sa candideze la primaria Orhei si ca nu vede o problema in faptul ca acesta a fost eliberat.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Daca toti au acest drept, inseamna ca si el are aceasta posibilitate, orice lege trebuie executata”

Vladimir Voronin evita sa se pronunte vizavi de retinerea lui Grigore Gacichevici, care a fost sef la BEM in perioada guvernarii comuniste. Dupa ce saptamana trecuta fostul ministru al Finantelor Veaceslav Negruta a publicat un raport in care declara ca problemele la Banca de Economii au inceput inca inainte de 2009, cand comunistul Oleg Reidman controla institutia, cu acordul lui Vladimir Voronin, Voronin a mentionat ca in perioada in care a fost la guvernare, sistemul bancar din tara era unul stabil.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Prostii, Oleg Reidman este cel mai bun economist din tara, BEM avea profit atunci”

Atat Vladimir Voronin, cat si liderul PLDM Vlad Filat s-au pronuntat anterior pentru capitalizarea celor 3 banci. De cealalta parte, premierul Chiril Gaburici propune lichidarea celor 3 institutii. Intr-un comunicat de presa al Guvernului, se arata ca si presedintele Parlamentului Andrian Candu este de acord cu lichidarea ca solutie. Liderul comunistilor a declarat ca sustine initiativa procurorului general Corneliu Gurin, care a anuntat astazi ca oficiali din Guvern, Parlament si Banca Nationala ar putea fi cercetati penal daca se stabileste ca nu si-au facut corect meseria.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”o sa vedem cum o sa lucreze justitia asta a noastra, sa vada cine a luat miliardul. Cine? Multi. Aici singur nu poti sa faci asta.-Credeti ca Shor e vinovat? - nu pot eu sa spun”.

Judecatoria Buiucani a decis vineri ca Ilan Shor sa fie plasat sub control judiciar. Asta inseamna ca el va trebui sa se prezinte la organul de ancheta ori de cate ori va fi nevoie. Acum cateva zile Ilan Shor a fost inregistrat in calitate de candidat pentru functia de primar din Orhei din partea formatiunii Ravnopravie. Fostul presedinte al Consiliului de Administrare al Bancii de Economii a fost plasat acum doua saptamani in arest la domiciliu pentru 30 de zile in dosarul BEM. Mandatul expira pe 5 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?