X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

CEC atenționează cu privire la interdicția de implicare a străinilor în campania electorală

26 mai. 2015,, 10:05   Politică
2631 0

CEC atenționează cu privire la interdicția de implicare a străinilor în campania electorală
Foto : obzormd.com

Comisia Electorală Centrală le cere participanților la alegeri să respecte noile prevederi ale Codului electoral, intrate în vigoare pe 14 aprilie curent. Instituția atenționează că implicarea sub orice formă a persoanelor care nu sînt cetățeni ai Republicii Moldova în acțiunile de agitație electorală este strict interzisă, notează NOI.md.

Avertismentul a venit după ce pe site-urile mai multor partide politice, precum și pe rețelele de socializare au apărut informații și imagini ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atît din ţară, cît şi de peste hotare, precum și date despre anumite organizații internaționale.

Totodată, instituția amintește că este interzisă și combinarea de culori și sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalități istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizații internaționale, precum și imaginea unor persoane oficiale străine.

În acest context, Comisia Electorală Centrală cheamă toți concurenții electorali să desfășoare o campanie corectă, respectînd normele legislației electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?