Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Rezultatele Summitului de la Riga - şedinţă operativă la Guvern

26 mai. 2015,, 09:30   Politică
3358 0

Foto: noi.md

Prim-ministrul Chiril Gaburici a solicitat ministerelor să intensifice realizarea sarcinilor prevăzute în Planul Naţional de Acţiuni (2014-2016 ) pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Solicitarea a fost făcută la o şedinţă operativă la Guvern, după ce vicepremierul Natalia Gherman, ministru de externe, a prezentat rezultatele Summitului de la Riga (21-22 mai), transmite IPN.

Premierul a solicitat convocarea unei alte şedinţe la care să se discute amănunţit asupra prevederilor pe care Republica Moldova urmează să le realizeze. „ Trebuie să intensificăm realizarea sarcinilor prevăzute în acest Planul Naţional. De aceea, vom convoca o şedinţă separată pentru a analiza care este situaţia la momentul dat şi rog toate ministerele şi instituţiile să revizuiască planurile sectoriale ce ţin de implementarea acordului şi să prezinte acţiunile ce urmează a fi realizate”, a subliniat premierul, citat de serviciul de presă al Guvernului.

Chiril Gaburici a mai spus că iniţiativele legislative sau hotărîrile incluse pe lista suplimentară a ordinii de zi a şedinţei executivului nu vor mai fi acceptate fără a fi avizate de toate instituţiile responsabile. „Nu voi mai accepta proiectele care vin la Guvern în ultimul moment, iar membrii Cabinetului de miniştri nu au reuşit să le vadă. Nu trebuie să aprobăm în fugă proiectele, dar să ţinem cont că acestea trebuie să fie calitative. Vrem să avem calitate în Guvern”, a declarat prim-ministrul.

În cadrul şedinţei operative de la Guvern, miniştrii au prezentat acţiunile ce urmează a fi întreprinse de fiecare instituţie în săptămîna curentă. Şedinţa operativă a Cabinetului de miniştri a avut loc la Ministerul Finanţelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?