X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Candu: Sîntem în pragul unor decizii care ar putea schimba relația dintre Chișinău și Tiraspol

25 mai. 2015,, 11:05   Politică
3480 5

Foto: tribuna.md

În prezent există premise pentru ameliorarea relației dintre Chișinău și Tiraspol, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei emisiuni la Prime TV. Potrivit spicherului, situația economică complicată prin care trece Transnistria, precum și cea la nivel regional, constituie un prilej pentru căutarea unor soluții , informează NOI.md.

Andrian Candu s-a arătat optimist în privința evoluției relației dintre Chișinău și Tiraspol, în urma unei întrevederi avute cu președinte Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla.

„Contez pe situația foarte complicată cauzată de contextul regional. Timpul trece și sîntem în pragul unor decizii și acțiuni care ar putea să influențeze acest raport și să se reflecte pozitiv inclusiv asupra cetățenilor din stînga Nistrului. De la 1 ianuarie 2016 nu se mai aplică regimul pe care îl au ce ține de exportul mărfurile transnistrene în UE. Dacă nu se găsește o soluție pentru aplicarea Acordului de asociere cu UE de la 1 ianuarie, atunci economia va slăbi vizibil. I-am văzut interesați și i-am văzut îngrijorați de acest fapt”, a precizat Candu.

O altă înțelegere neformală la care au ajuns cei doi funcționari se referă la extinderea zonei de intervenție a SMURD-ului în stînga Nistrului. Andrian Candu a precizat că a găsit deschiderea necesară din partea funcționarului transnistrean, în vederea soluționării unor probleme stringente.

„Mihai Burla mi s-a părut o persoană deschisă pentru a rezolva ceva, este un bun economist, un doctor în științe care cunoaște foarte bine procesele economice din regiune. Înțelegem foarte bine că la nivelul instituțiilor nu rezolvi problema imediat, dar treptat, la nivelul grupurilor de lucru se poate face ceva. Timp de 15 ani nu s-a comunicat între cele două instituții, acum am înregistrat un progres”, a conchis Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?