X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Preşedintele Parlamentului se pronunţă pentru lichidarea celor trei bănci

25 mai. 2015,, 11:00   Politică
3436 17
Председатель парламента выступает за ликвидацию трех банков
Foto: noi.md
Cele trei bănci, BEM, Banca Socială şi Unibank, implicate în furtul miliardelor, trebuiesc lichidate. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”, transmite IPN.

Candu s-a referit în special la Banca de Economii, în care statul deţine o cotă majoritară de acţiuni. „ Nu cred în prosperitatea bancară condusă de către stat. Statul este un manager foarte prost, un administrator prost. Implicarea anumitor funcţionari de stat în managementul băncii provoacă conflicte de interese”, a declarat speakerul.

Andrian Candu a mai comunicat că în cazul lichidării băncilor se va ţine cont de trei principii: restituirea deplină a depozitelor deponenţilor, continuarea investigaţiilor cu atragerea la răspundere a celor vinovaţi de fraudă şi recuperarea banilor sustraşi. În acest context Candu a mai spus că se lucrează la un proiect de lege de natură să evite astfel de fraude în sistemul bancar.

În replică, jurnalistul economic, Ion Preaşcă, a declarat că în cazul lichidării BEM va fi imposibil de restituit banii tuturor deponenţilor. „Este vorba de 22 mlrd de lei, bani de care banca nu dispune”, a spus jurnalistul.

La rândul său, Andrian Candu a spus că o bună parte din această sumă reprezintă „mişmaşuri” bancare sub formă de datorii reciproce, iar în realitate suma datorată deponenţilor este cu mult mai mică şi banca are posibilitate s-o acopere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?