X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Preşedintele Moldovei l-a invitat pe preşedintele Franţei să viziteze Moldova

22 mai. 2015,, 17:00   Politică
2496 2
Президент Молдовы пригласил президента Франции в Кишинев
Foto: noi.md
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, i-a adresat preşedintelui Franţei, Francois Hollande, o invitaţie de a efectua o vizită la Chişinău. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Preşedintelui, invitaţia a fost adresată în cadrul reuniunii celor doi şefi de state, desfăşurate vineri în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Riga.

Conform comunicatului, Francois Hollande i-a spus lui Nicolae Timofti că "Franţa susţine perspectiva europeană a Republicii Moldova şi o va sprijini în continuare în parcursul său de integrare în spaţiul comunitar".

"De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii pe teme de actualitate ale agendei europene privind vecinătatea estică, procesul de reforme din Republica Moldova, situaţia din domeniul financiar-bancar din ţara noastră şi evoluţiile din regiunea transnistreană", se menţionează în comunicat.

Anterior reprezentanţii UE de repetate ori au declarat că toate statele Uniunii Europene vor monitoriza investigaţia din domeniul financiar-bancar din Moldova, care trebuie desfăşurată "eficient şi transparent". De modul în care va evolua ancheta va depinde sprijinul pe viitor acordat de UE Moldovei.

Franţa a fost una dintre puţinele state care pînă în ultimul moment a fost împotriva anulării vizelor pentru cetăţenii Moldovei în statele UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?