Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nereguli în rapoartele financiare ale PL, PSRM și „Partidului Nostru”

22 mai. 2015,, 16:40   Politică
3144 2

Nereguli în rapoartele financiare ale PL, PSRM și „Partidului Nostru”
Foto: actualitati.md

Comisia Electorală Centrală a atenționat trei concurenți electorali pentru nerespectarea prevederilor ce ţin de prezentarea rapoartelor financiare. Reprezentanții PL, PSRM și cei ai „Partidul Nostru” vor avea la dispoziție trei zile pentru a înlătura carențele depistate în rapoartele financiare, conform hotărîrii CEC adoptate astăzi, informează NOI.md.

Astfel, PL și PSRM au fost atenționate cu privire la obligația de a achita toate materialele de publicitate electorală exclusiv din fondul electoral, cu includerea cheltuielilor respective în raportul periodic. De asemenea, CEC a obligat PSRM-ul să prezinte în decurs de trei zile o informație detaliată cu privire la persoanele care au achitat cotizații mai mari de 100 de mii de lei partidului. În cazul „Partidul Nostru”, instituția i-a acordat 72 de ore pentru a înlătura carențele depistate în raportul financiar prezentat pe 8 mai.

Totodată, Centrul Național Anticorupție urmează să verifice proveniența resurselor financiare virate sub formă de cotizații în conturile electorale ale PSRM și „Partidului Nostru”. Propunerea a fost înaintată de membrul CEC Vasile Gafton și a fost susținută de majoritate.

„Rapoartele financiare ale PSRM și „Partidului Nostru” arată sume exorbitante de bani. Pînă va verifica Inspectoratul Fiscal, va trece perioadă electorală. Ne interesează legalitatea acestor bani și dacă sursa lor este internă sau externă. Este dubios faptul că în plină campanie membrii acestor partide depun cotizații foarte mari” a precizat Gafton.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?