X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Leancă: Sper ca Summitul de la Riga să fie ca un duș rece pentru autorități

22 mai. 2015,, 14:17   Politică
5877 10

Leancă: Sper ca Summitul de la Riga să fie ca un duș rece pentru autorități
Foto: moldovadaily.com

„Summitul de la Riga s-a transformat într-un simplu eveniment cotidian, fără niciun impact pentru viitorul Republicii Moldova”, a declarat astăzi liderul blocului electoral Platforma Populară Europeană din Moldova, Iurie Leancă. Fostul premier se arată convins că lipsa unor rezultate clare în cadrul acestui eveniment denotă că relația moldo-europeană s-a transformat în una falimentară, notează NOI.md.

„Summitul Parteneriatul Estic de la Riga este un prilej de a arăta că țara, din păcate, merge într-o direcție proastă. Acest summit, cu rezultate lipsite de relevanță și semnificație pentru viitorul nostru, sper să fie ca un duș rece pentru autoritățile de la Chișinău și să ne permită tuturor trasarea anumitor concluzii. Atmosfera în societate în toamna anului 2013 era una pozitivă, așteptările erau unele mari, atunci relația cu UE era într-un trend ascendent, acum situația s-a schimbat”, a precizat Leancă în cadrul unui briefing.

Fostul prim-ministru se arată convins că, în prezent, susținerea UE față de Moldova este una condiționată de continuarea reformelor. Potrivit lui, Moldova a pierdut perspectiva clară de aderare la UE, pe fondul blocării reformelor și al problemelor din sistemul financiar-bancar.

Precizăm că în perioada 21-22 mai, la Riga se desfășoară Summitul Parteneriatului Estic. La eveniment participă șeful statului, Nicolae Timofti, și ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?