X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Tănase despre Negruța: Sînt sigur că nu a participat la nicio escrocherie

21 mai. 2015,, 10:53   Societate
2822 7

Tănase despre Negruța: Sînt sigur că nu a participat la nicio escrocherie
Foto: tanase.md

Președintele Curții Constituționale se arată neplăcut surprins de hotărîrea Judecătoriei Rîșcani, prin care fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz de putere. Alexandru Tănase se arată convins că fostul său coleg din cadrul Executivului nu a participat niciodată la escrocheriile de care este acuzat, informează NOI.md.

Magistratul și-a exprimat speranța că instanța de apel va face lumină în acest caz. „Sînt total contrariat de condamnarea lui Veaceslav Negruța. Nu obișnuiesc să comentez, cu atît mai mult să critic, hotarîrile judecătorești pe care nu le-am citit. Nu o voi face nici de aceasta dată. Am să mă refer la un alt aspect. Am fost colegi de guvern cu Veaceslav. Nu este o persoană simplă sau comodă, ba dimpotrivă. Sînt absolut sigur ca este un tip onest și integru, care n-ar fi participat niciodată la o asemenea escrocherie. Sper că instanța de apel și cea de recurs vor verifica obiectiv temeinicia sentinței date”, a precizat Tănase într-un comentariu postat pe o rețea de socializare.

Menționăm că Veaceslav Negruţa a fost găsit vinovat de abuz în serviciu, după ce instituţia pe care o conducea a transferat 400.000 de euro pe numele fostului deputat Pantelei Sandulache, drept prejudiciu moral. În 2012, Sandulache a cîştigat un litigiu pentru tergiversarea examinării unui dosar. Cu toate acestea, instanța a stabilit că Negruţa nu avea dreptul să semneze dispoziţia de achitare a compensaţiei, deoarece decizia de judecată nu era definitivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?