X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Bulgaria a declarat ”război hibrid Rusiei”

20 mai. 2015,, 16:50   Externe
8588 14

Foto: nr2.ru

Bulgaria trebuie să-și mărească bugetul apărării pentru a face față noilor amenințări ale politicii externe, a declarat ministrul apărării, Nikolai Nencev.

Pentru Bulgaria este timpul nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte să dovedească că țara este un partener al Uniunii Europene și NATO. Acest lucru a fost declarat de către ministrul bulgar al Apărării, Nikolai Nencev, la conferința "Sîntem pregătiți să ne apărăm valorile? Pace între diplomație și arme", care a avut loc pe 19 mai la Sofia.

"Sîntem într-adevăr pregătiți să apărăm și să protejăm valorile europene? In aceste vremuri dificile trebuie să dovedim nu numai prin cuvinte, ci și prin fapte că sîntem partenerii în UE și NATO. Am făcut alegerea noastră. Dar oare sîntem un aliat suficient de activ și solidar ? Criza din Ucraina este un adevărat test, care arată modul în care putem apăra valorile noastre comune", - a declarat ministrul bulgar.

Nencev a menționat că "în Bulgaria în prezent are loc un război hibrid ca urmare a conflictului dintre Rusia și Ucraina". Riscuri pentru Bulgaria, potrivit ministrului, crează și evenimentele recente din țara vecină, Macedonia. Într-o astfel de situație politicienii bulgari ar trebui să se "debaraseze de dependențele ideologice" și "să depășească umbrele trecutului", iar pentru a contracara amenințările emergente este necesar de a îmbunătăți capacitatea de luptă a armatei bulgare, a spus ministrul.

Potrivit lui Nencev, Bulgaria are sarcina de a elimina dependența înarmării armatei de "forțele din afara NATO și UE", iar pentru aceasta este necesar să se extindă bugetul militar la dimensiunea cerută de Alianța Nord-Atlantică. "Majorarea finanțării apărării solicitată pentru perioada 2016-2020 nu este un scop în sine, aceste fonduri nu vor fi irosite în zadar- a subliniat el. - Timpul nu este de partea noastră, de aceea trebuie să ne dăm seama în ce stare se află forțele noastre armate și cum ne-am dori să fie".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?