Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Familiei

15 mai. 2015,, 13:00   Societate
3148 1

Сегодня отмечают Международный день семьи
Foto : criminfo.net

Ziua Internaţională a Familiei este celebrată la data de 15 mai, în conformitate cu decizia Adunării Generale a ONU, adoptată prin Rezoluţia 47/237 din 20 septembrie 1993. Marcarea acestei zile reflectă atenția deosebită a comunităților internaționale și naționale față de problemele de familie și importanța educației valorilor familiale în acest sistem, informează NOI.md.

Sărbătoarea este un prilej de a desfășura pe larg mai multe evenimente consacrate întregii familii, de a organiza cu această ocazie acţiuni menite să atragă atenţia asupra importanţei rolului familiei, subliniind necesitatea promovării unor politici familiale, care să consolideze familia și să instituie condiții pentru asigurarea cît mai completă a drepturilor membrilor ei.

Cu această ocazie, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a organizat o masă rotundă cu genericul „Adopția națională: prejudecăți și realități”, unde au fost discutate cele mai des întîlnite probleme la capitolul adopția unui copil.

Conform deciziilor organizației ONU, anul curent Ziua Internațională a Familiei este dedicată egalității de gen și drepturilor copilului în familiile contemporane. Aceasta constituie o oportunitate de a accentua necesitatea de creștere a gradului de conștientizare a importanței familiei, a problemelor legate de familie și de a aprofunda cunoașterea proceselor socio-economice și demografice care afectează situația familiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?