X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Gaburici va discuta cu societatea civilă subiectul privind combaterea corupției

13 mai. 2015,, 17:10   Societate
2971 2

Габурич обсудит борьбу с коррупцией с гражданским обществом
Foto: gov.md

Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, preconizează să susțină vinerea curentă o ședință cu participarea societății civile, în vederea discutării planurilor și inițiativelor pentru combaterea corupției. Această intenție a fost enunțată de însuși șeful Cabinetului de miniștri, în timpul luării sale de cuvînt în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului. El a menționat că la întîlnirea cu societatea civilă va prezenta mai detaliat inițiativele sale de combatere a corupției, precum și va audia ideile reprezentanților societății civile în acest sens, informează NOI.md.

Chiril Gaburici a declarat că lupta cu corupția și reformarea organelor de drept este obiectivul prioritar al Guvernului Moldovei. El a reamintit că săptămîna trecută Guvernul a aprobat proiectul noii legi cu privire la procuratură. În prezent reprezentanții Cabinetului de miniștri discută cu echipa reformatorilor chestiunile privind reformarea organelor de drept și combaterea corupției în diverse țări, inclusiv în Ucraina, Polonia, Georgia.

Chiril Gaburici a menționat că, săptămîna viitoare, în Moldova va sosi cu o vizită șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, care se va întîlni cu directorul Centrului Național Anticorupție al Moldovei, Viorel Chetraru, președintele Comisiei Naționale pentru Integritate, Anatol Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan și alte persoane responsabile din domeniu pentru prezentarea practicilor românești în combaterea corupției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?