X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Tîrgul de prosoape „iProsop” – o premieră pentru Moldova

10 mai. 2015,, 13:00   Societate
4498 1

Foto: emoda.md

„iProsop”, primul eveniment dedicat confecționării manuale a prosopului național, va avea loc la 31 mai, în satul Selemet, raionul Cimișlia, anunță NOI.md.

iProsop este dedicat tradiției locale a prosopului țesut manual și posibilităților tehnologico-antreprenoriale de promovare a culturii. „La momentul actual metoda de țesere a prosoapelor se mai păstrează doar în satele Moldovei și, din păcate, această artă de confecționare a prosoapelor nu este preluată de tînăra generație.

Vrem să valorificăm coloritul unic al acestui obiect prezent în fiecare casă și să promovăm utilitatea lui sub formele posibile, atît cultural-artistice, istorice, ca element de decor și de consolidare a cetățenilor”, a declarat una dintre organizatoarele evenimentului, Anastasia Badan, pentru portalul emoda.md.

Pe parcursul desfășurării tîrgului iProsop, se vor organiza un șir de activități cu caracter tradițional: masterclassuri interactive, ateliere demonstrative și de informare în arta meșteșugăritului și a țesutului, precum și diverse activități pentru copii, menite să antreneze micuții în confecționarea unui prosop. De asemenea oaspeții vor putea admira expoziții de prosoape, din muzee sau din colecții personale, vor putea procura prosoape tradiționale. La eveniment va răsuna muzică autohtonă, interpretată de colective etno-folclorice, dar și de interpreți cu renume.

La tîrg vor fi prezenți invitați din Norvegia, Italia și România, care vor avea ocazia să petreacă alături de ansamblurile folclorice și să guste din bucatele tradiționale moldovenești.

Evenimentul este organizat de Primăria satului Selemet și Asociația Obștească „Familii Migrante”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?