X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Retragerea partidului „DA” din blocul lui Leancă nu a fost provocată de forțe ostile – declarație

8 mai. 2015,, 12:45   Politică
5439 1

Retragerea partidului „DA” din blocul lui Leancă nu a fost provocată de forțe ostile – declarație
Foto: flickr.com

În spatele deciziei partidului „Democrația Acasă” (DA) de a părăsi blocul electoral condus de Iurie Leancă nu stau forțe ostile acestui proiect politic. Declarația a fost făcută de preşedintele formațiunii, Vasile Costiuc, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Costiuc a precizat că partidul său va participa pe cont propriu la alegerile locale generale din 14 iunie deoarece condițiile sale nu au fost respectate de ceilalți colegi ai Platformei Populare Europene.

„Am avut cîteva discuții principiale cu domnul Leancă. Una dintre condiții a fost ca în listele cu viitorii primari, consilieri să se regăsească tineri dornici să se implice. Ne-am înțeles că tinerii noștri vor avea posibilitatea să participe și să candideze în diferite circumscripții. Cu regret, o parte dintre colegii mei mai tineri nu s-au regăsit sub nicio formă în listele de candidați la primării. Am încercat să transmit mesaje în interiorul blocului, pentru că mi-am dorit să existe o alternativă, dar, probabil, nu am fost înțeles corect. Noi nu am dorit să figurăm doar în calitate de membri ai blocului electoral”, a declarat Vasile Costiuc.

Acesta a mai precizat că apariția proiectului inițiat de Iurie Leancă a fost mai mult decît o speranță pentru generația tînără, pentru electoratul dezamăgit de celelalte partide proeuropene. „În spatele acestei decizii nu stau forțe ostile PPEM, dar tineri care doresc să-și păstreze identitatea și să se implice. Domnul Leancă să fie atent – foarte mulți profitori se adună în noua echipă. Să nu repete greșelile PLDM-ului”, a adăugat Costiuc.

Precizăm că din blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova” fac parte, în prezent, echipa lui Iurie Leancă, Partidul Liberal Reformator, condus de Ion Hadârcă, și Partidul Acțiunea Democratică, condusă de Mihai Godea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?