X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Rusia trage lumea în război, care ar putea fi ultimul - reprezentantul Ucrainei la ONU

6 mai. 2015,, 10:00   Externe
5163 27

Foto: ruvr.ru

Comunitatea internațională nu poate "închide ochii" la încercările Rusiei de a aduce omenirea în pragul unui nou război mondial, care poate fi ultimul. Acest lucru a fost declarat de către reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU Iuri Sergheev la reuniunea Adunării Generale a ONU dedicată memoriei victimelor celui de-al Doilea război mondial, marți, 5 mai, transmite zn.ua.

Sergheev a reamintit despre contribuția Ucrainei la victoria asupra fascismului. "Potrivit istoricilor militari, peste 8 milioane de vieți a dat Ucraina pentru libertatea europeană. Subliniez -8 milioane de vieți", - a spus Sergheev. În același timp, el a spus că aproape 3,5 milioane de originari din Ucraina au fost uciși în armata sovietică, iar la munca forțată în Germania au fost mobilizați peste 2 milioane de ucraineni.

Astăzi, după 70 de ani de la Marea Victorie "Ucraina din nou simte mirosul războiului, din nou vede culoarea roșie și aude glasul celor care suferă de conflict, care a fost adus din exterior, dar nu din vest", a declarat reprezentantul permanent la ONU, potrivit "Ukrinform".

"Noi chemăm astăzi de la tribuna ONU, în aceste zile memorabile, să se trezească cei care doresc să neglijeze memoria a milioane de oameni care au murit în al Doilea război mondial pentru a atinge propriile ambiții geopolitice. Ucraina, de asemenea, se adresează lumii să nu închidă ochii la încercările unor lideri de a aprinde și susține noi centre de instabilitate și să ne apropie pe toți de abisul viitorului război mondial, care, probabil, va fi ultimul", - a spus Sergheev.

Cel mai tragic și de neînțeles, în același timp, pentru ucraineni este că foștii aliați și prieteni "aduc astăzi haos și moarte în casa noastră, înarmează și finanțează bandiți care seamănă groaza în țara liniștită acum un an". Ei, a subliniat ambasadorul, "fură o parte din teritoriul recunoscut pe plan internațional al Ucrainei, profanează barbar Carta ONU semnată acum 70 de ani și pas cu pas repetă greșeli fatale, care a declanșat al doilea război mondial în 1939".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?