X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Victimele exploziei de la Cantemir vor beneficia de ajutor

5 mai. 2015,, 16:55   Societate
2903 0

Victimele exploziei de la Cantemir vor beneficia de ajutor
Foto: jurnal.md

Apartamentele distruse, precum și cele deteriorate în urma exploziei produse ieri într-un bloc locativ din Cantemir ar putea fi reconstruite din banii Guvernului. Propunerea a venit de la ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, și a fost susținută de premierul Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Potrivit lui Bîtcă, demolarea părții avariate a blocului ar putea dura două luni, iar reconstrucția acesteia – circa un an și jumătate. „Blocul este în stare gravă. Propunem să fie demolat și reconstruit. Altă propunere ține de consolidarea acestei construcții, dar asta nu e cea mai bună soluție. Sînt probleme și la acoperiș, la ultimul etaj. Nu avem posibilitatea să vedem care este starea structurilor metalice de sub betonul armat. Cea mai bună soluție este demolarea părții afectate și reconstrucția. Este vorba în total de 10 apartamente”, a precizat Bîtca.

Premierul i-a cerut ministrului Dezvoltării Regionale să evalueze costurile lucrărilor de reconstrucție, pentru ca Guvernul să poată lua o decizie în acest sens. Totodată, acesta a cerut Ministerului Tehnologiei Informației să elibereze victimelor incendiului, în mod gratuit, acte de identitate, iar Ministerului Finanțelor – să deschidă un cont bancar pentru a acumula resursele necesare pentru ajutorarea victimelor.

Precizăm că trei persoane au ajuns la spital, iar circa 20 de apartamente au fost deteriorate în urma deflagrației produse ieri într-un bloc locativ din Cantemir. Explozia a izbucnit într-un apartament de la etajul 4, iar ulterior focare de ardere au apărut la trei apartamente de la etajele 3, 4 și 5. Tavanul unei locuinţe de la etajul 3 s-a prăbuşit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?