Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

„Creierul” troleibuzelor din capitală se va produce și asambla la Chișinău

5 mai. 2015,, 16:40   Business
3196 2

Foto: tv7.md

Sistemul electronic al troleibuzelor, „creierul” acestora, este produs la Chișinău și nu va mai trebui transportat de la Minsk, fapt ce permite ieftinirea costului unei unități de la 151 de mii de euro la 149 de mii de euro. Acest subiect a fost abordat la ședința de azi a serviciilor Primăriei, notează NOI.md.

Pînă la finele anului curent urmează să fie asamblate circa 40 de troleibuze noi, dublu față de anul trecut. Astăzi a fost semnat Acordul privind creșterea numărului de troleibuze ce urmează să fie asamblate în anul 2015 în cadrul Regiei Transport Electric Chișinău. Datorită producerii acestor piese importante la noi în țară „se creează mai multe locuri de muncă și vor crește veniturile la buget”, potrivit primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Trecem la un alt nivel de dezvoltare și tot echipamentul electronic de dirijare a troleibuzului care se află pe acoperiș va fi produs în Republica Moldova. Este un proiect fără corupție, de aceea este un proiect de succes”, a menționat primarul.

Termenul de exploatare a unui troleibuz este de pînă la 15 ani. Potrivit directorului Regie Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci, pînă la sfîrșitul anului curent, la Chișinău vor fi puse pe linie circa 90 de troleibuze noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?