X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Chiril Gaburici s-a întrunit cu miniştrii de externe ai Lituaniei şi Suediei

5 mai. 2015,, 13:00   Politică
2242 0
Габурич встретился с главами МИД Литвы и Швеции
Foto: gov.md
Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întrunit luni seara cu miniştrii Afacerilor Externe ai Lituaniei şi Suediei – Linas Linkevicius şi Margot Wallstrom, care marţi îşi încheie vizita în Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează Serviciul de presă al Guvernului, în cadrul întîlnirii părţile au discutat despre implementarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, pregătirile pentru Summitul Parteneriatului Estic de la Riga, precum şi situaţia regională.

Premierul a exprimat gratitudine pentru suportul constant al Suediei şi Letoniei acordat Moldovei în parcursul european al Republicii Moldova.

Prim-ministrul a reconfirmat poziţia fermă a Guvernului de la Chişinău în continuarea reformelor iniţiate, în special în domeniul justiţiei. Gaburici a spus că Executivul este gata să lupte cu corupţia, să ia măsuri pentru stabilizarea sectorului financiar-bancar.

Conform documentului citat, Linas Linkevicius şi Margot Wallstrom au confirmat angajamentul statelor sale de a sprijini Republica Moldova în realizarea proiectelor de modernizare a ţării.

Ministrul de externe al Lituaniei a pledat pentru ca Republicii Moldova să-i fie acordată o perspectivă europeană clară. El a spus că ţara sa păstrează Moldova în lista statelor prioritare cărora guvernul lituanian le acordă sprijin constant.

Ministrul Afacerilor Externe al Suediei a pledat pentru păstrarea între cele două state a dialogului politic, care s-ar evidenţia prin "transparenţă şi constructivism". Margot Wallstrom a amintit că ţara sa este un partener strategic al Moldovei pe calea integrării europene, menționînd cele 16 proiecte realizate în Moldova cu sprijinul Guvernului Suediei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?