X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Persoanele evacuate din blocul de la Cantemir vor fi asigurate cu adăpost şi hrană

5 mai. 2015,, 11:00   Societate
3013 0

Лица, эвакуированные из пострадавшего от взрыва дома в Кантемире, будут обеспечены кровом и пищей
Foto: ipn.md

Peste 30 de persoane evacuate din blocul locativ din Cantemir, unde în dimineaţa de luni, 4 mai, a avut loc o deflagraţie, urmează a fi cazate în fosta şcoală profesională din oraş. Potrivit versiunii preliminare, explozia a fost provocată de o scurgere de gaze.

Contactat de IPN, primarul oraşului Cantemir, Roman Ciubaciuc, a declarat că au fost amenajate 5 camere, iar printre familiile care vor fi cazate aici trei au copii minori. Potrivit experţilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, prejudiciile provocate de explozie se estimează la circa 2 milioane de lei, dar suma se referă doar la construcţie, nu şi la bunurile locatarilor. În câteva zile, experţii urmează să decidă dacă construcţia va fi reabilitată sau va fi ridicat un bloc nou.

Explozia s-a produs într-un bloc locativ din strada Trandafirilor. Potrivit versiunii preliminare, aceasta a fost provocată de o scurgere de gaze într-un apartament de la etajul 4. În locuinţă se afla un tânăr, care este internat în stare gravă în spital, cu arsuri practic pe toată suprafaţa corpului.

În jur de 20 de apartamente au fost afectate ca urmare a deflagraţiei puternice, tavanul unei locuinţe de la etajul 3 s-a prăbuşit. În total, trei persoane au fost spitalizate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?