X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Premierul Cehiei va vizita Moldova în a doua jumătate a anului

30 apr. 2015,, 15:45   Societate
2913 0
Foto: radio.cz
Prim-ministrul Cehiei, Bohuslav Sobotka, va efectua în a doua jumătate a anului o vizită la Chişinău, la invitaţia colegului său moldovean, Chiril Gaburici. Acest subiect s-a discutat joi, la întrevederea lui Gaburici cu ambasadorul Cehiei în Moldova, Jaromir Kvapil. Părţile au examinat şi posibilitatea fortificării relaţiilor moldo-cehe şi dinamizarea cooperării economice, informează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al Guvernului.

"Apreciem desfăşurarea anuală a şedinţelor Comisiei moldo-cehe de cooperare în domeniul economic, industrial şi tehnico-ştiinţific, a grupurilor de lucru în domeniul transportului şi a celui energetic. Ne bucurăm că, în acest an, pentru prima dată, se va organiza o reuniune interguvernamentală, ceea ce demonstrează că dialogul dintre ţările noastre a avansat", a spus premierul.

Chiril Gaburici a mulţumit Guvernului ceh pentru interesul sporit faţă de consolidarea reformelor din Republica Moldova şi pentru proiectele implementate prin intermediul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare 2011-2017.

"Exprimăm gratitudine pentru faptul că Republica Moldova este menţinută în topul statelor prioritare la capitolul asistenţei pentru dezvoltare, acordate de Guvernul Cehiei", a menţionat prim-ministrul.

Jaromir Kvapil a reiterat sprijinul Republicii Cehe în realizarea parcursului european al Republicii Moldova.

"Mă bucur că vă mişcaţi înainte şi continuaţi reformele de modernizare a ţării. Este foarte mult de lucru, nu este uşor, dar aveţi suficient curaj şi iniţiativă pentru a atinge obiectivul pe care vi l-aţi propus – integrarea europeană", a menţionat diplomatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?