Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Pînă la finele anului deficitul bugetar ar putea să se majoreze – opinie

29 apr. 2015,, 15:10   Economie
2602 2
Дефицит госбюджета к концу года может увеличиться – мнение
Foto: alfanews.md
Pînă la finele anului deficitul bugetului de stat al Republicii Moldova ar putea să se majoreze, a declarat în cadrul unui interviu în studioul postului „Sputnik-Moldova” expertul în economie Viorel Gîrbu.

„Nu e clar din ce surse va fi completat bugetul de stat. Sub semnul întrebării se află şi faptul dacă va rămînea deficitul la nivelul prevăzut de autorităţi sau va creşte. Există foarte multe probleme cu bugetul aprobat pe acest an. Nimeni nu ştie cum va afecta acest lucru economia. Spre exemplu, dacă vorbim despre reducerea lichidităţii pe piaţa valutară internă, atunci economia nu se dezvoltă şi, prin urmare, nu se creează locuri de muncă, nu se achită impozitele şi toate aceste lucruri afectează bugetul. În acest an se prevede o recesiune, rezultă că ne aşteaptă o scădere a prelevărilor bugetare. De aceea statului îi va fi mai dificil să-şi onoreze obligaţiile”, a menţionat Gîrbu.

Deficitul bugetului de stat pe anul 2015 va atinge cifra de 3,976 miliarde de lei. Se presupune că acesta va fi acoperit din contul privatizării bunurilor publice, precum şi al finanţării externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?