Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Militarii ucraineni au blocat baza "Sectorului de dreapta"

29 apr. 2015,, 12:20   Externe
7628 12

Foto: infobiz.md

Pe site-ul organizației "Sectorul de dreapta" a apărut mesajul privind blocarea bazei lor în satul Velikomihailovka de către armata ucraineană, scrie informing.ru.

Potrivit liderului "Sectorului de dreapta" Dmitri Iaroș, unitățile militare ale brigăzii aeromobile 95 și brigăzii 25 de aeropurtate a Forțelor Armate ale Ucrainei au plasat posturi în jurul bazei de antrenament a "Sectorului dreapta."

"Au fost plasați la posturi soldați tineri, recent mobilizați. Ei au oprit una dintre mașinile noastre, și au cerut soldaților să predea armele", - a declarat Iaroș, menționînd că a dat ordine oamenilor săi să nu reacționeze la provocările privind predarea armelor.

Liderul "Sectorului de dreapta" este sigur că militarii acționează la ordinul Statului Major General, dar nu poate lua legătura cu seful lui - Viktor Mujenko.

Iaroș este sigur că, în așa fel Statul Major General vrea să-i împingă pe soldații ”Sectorului de dreapta” la acțiuni ilegale împotriva soldaților Forțelor Armate ale Ucrainei, ceea ce va discredita batalionul voluntarilor în ochii publicului și mass-media.

"Aștept reacția rapidă a autorităților și o explicație", - a declarat Iaroș.

Serviciul de presă al "Sectorului de dreapta", între timp, constată că Velikomihailovka se află în afara zonei operațiunilor speciale, astfel încît orice acțiuni ale armatei trebuie reglementate de legislația Ucrainei, care interzice Forțelor Armate ale Ucrainei să-și asume funcții de apărare a ordinii publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?