X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Activitatea Comitetului Olimpic în 2014 a fost declarată satisfăcătoare

29 apr. 2015,, 11:15   Sport
2986 0
Деятельность Олимпийского комитета Молдовы в 2014 году признана удовлетворительной
Foto: olympic.md
Adunarea anuală de raportare a Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), desfăşurată marţi, a declarat că activitatea Comitetului în 2014 a fost satisfăcătoare.

Potrivit agenției "Infotag", raportul a fost prezentat celor 87 de membri ai CNOS de către preşedintele comitetului, Nicolae Juravschi, care a menţionat că una dintre principalele realizări din anul trecut este succesul selecţionatei Moldovei la Jocurile Olimpice între juniori din Nanking. Atunci echipa a luat locul 43 între 204 state membre ale Comitetului Olimpic Internaţional, depăşind în suma medaliilor state ca Austria, Venezuela, Canada, Belgia, Grecia, Danemarca, Serbia.

Preşedintele Federaţiei de Atletică Uşoară din Moldova (FAUM), Anatol Bala, și-a exprimat regretul că în ultimul timp atenţia autorităţilor faţă de problemele sportului lipseşte şi chiar în promisiunile electorale lipsesc priorităţile despre construirea în Moldova a obiectelor de sport.

El a adăugat că Federaţia Internaţională de Atletică Uşoară şi Fundaţia "Solidaritate Olimpică" în anul trecut au acordat sprijin financiar în sumă de $350 mii pentru reconstrucţia şi modernizarea pistei de atletism şi a sectoarelor de la stadionul "Dinamo" din capitală.

"Pentru finalizarea proiectului este necesar ca statul să transfere companiei contractoare cota sa - $135 de mii, dar deocamdată nu se întreprind paşi în această direcţie", a spus el.

Nicolae Juravschi a relatat că în 2015 aceste resurse vor fi acordate de MAI special pentru reconstrucţia stadionului "Dinamo", inclusiv înlocuirea pardoselii pistelor de atletism.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?