Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Chișinăul va fixa ziua întîlnirilor grupurilor de lucru moldo-transnistrene

27 apr. 2015,, 10:30   Economie
2912 1
Кишинев назначит даты
Foto: golos.md
Luni, 27 aprilie, se preconizează fixarea celor două întrevederi ale grupurilor de lucru moldo-transnistrene ale experților. Este vorba despre grupul pentru dezvoltarea transportului și gospodăriei rutiere, care va elabora cu implicarea reprezentanților companiilor de asigurare ale părților un mecanism de recunoaștere reciprocă a polițelor de asigurare obligatorie a transportului auto, relatează NOI.md.

Se preconizează, de asemenea, fixarea zilei pentru întîlnirea experților și reprezentanților administrației pe marginea clasării reciproce a „dosarelor penale motivate politic”. Se așteaptă că la următoarea întrevedere vor participa specialiștii de la Procuratura Generală a Republicii Moldova. Reamintim că pe parcursul ultimilor trei-cinci ani, angajații organelor de drept moldovene au intentat dosare penale împotriva a peste o sută de funcționari transnistreni de rang divers.

În calitate de „măsuri proporționale de răspuns”, în autoproclamata RMN au fost intentate cîteva zeci de cauze penale împotriva oficialilor din Moldova. Condiția clasării reciproce a proceselor de acest gen este invocată de reprezentanții transnistreni drept una dintre cele mai principale pentru intensificarea negocierilor pe marginea reglementării definitive a conflictului transnistrean în formatul „5+2”.

Ultima oară ambele grupuri de lucru ale experților s-au întîlnit vineri, 24 aprilie, în Transnistria. Următoarea rundă va avea loc la Chișinău săptămîna curentă. Ziua întîlnirii grupurilor de lucru va fi fixată luni, 27 aprilie, după coordonarea agendei de lucru a reprezentanților părților.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?