Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Festivalul „Polobocul de aur” se desfăşoară astăzi la Călăraşi

25 apr. 2015,, 12:00   Societate
3557 1

Foto: trm.md

Festivalul „Polobocul de aur”, organizat, în premieră, de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, astăzi, 25 aprilie, îşi deschide porţile începând cu orele 10:00. Acesta va cuprinde evoluţia ansamblurilor folclorice din regiunea Codrilor, activităţi de teatru gastronomic cu participarea personalităţilor din viaţa publică, mai multe concursuri gastronomice între gospodinele din regiune, dar şi concursuri distractive de asamblare şi de rostogolire a butoaielor.

Principala atracție a Festivalului, care se va desfășura în localitatea Răciula, raionul Călărași, o va constitui standul a circa 40 de producători de vin de casă, care au participat la concurs și care vor expune spre degustare peste 100 de vinuri artizanale.

La orele 14:00, va avea loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului „Polobocul de aur 2015” și „Preferințele consumatorilor”. Învingătorii concursului „Polobocul de aur” au fost selectați de un juriu profesionist, iar consumatorii vor putea vota pentru vinul preferat cu tichetele speciale încorporate în biletele de intrare la Festival.

Potrivit organizatorilor, atât vizitatorii, cât și producătorii de vin vor putea participa gratuit la două master class-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul național al Viei și Vinului și Asociația micilor producători de vin din Moldova. De asemenea, va fi aranjată și o mini expoziție a utilajului pentru producerea vinului.

În cadrul târgului meșterilor populari din regiunea Codrilor, care cuprinde raioanele Călărași, Ungheni și Nisporeni, vor fi organizate master class-uri în olărit, împletit în lozie și dogărit.

Totodată, pe parcursul zilei, operatorii turistici vor oferi tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula, inclusiv Mănăstirea Răciula, Frumoasa, Hârjauca, Hârbovăț, pensiunile Casa mierii sau Casa părintească.

Biletele pot fi procurate de pe Iticket.md. În baza lor, vizitatorii vor a avea dreptul de intrare și participare la toate evenimentele din cadrul programului pe parcursul întregii zile, precum și la cinci degustări, un pahar și o traistă, gratuit. La casele Festivalului vor fi disponibile și bilete separate pentru degustări suplimentare.

În ziua evenimentului va fi organizat transport tur-retur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?