Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Luciana Spînu – o tînără din Moldova care se lansează în muzica folclorică

25 apr. 2015,, 11:00   Societate
11686 1

Foto: vk.com

Luciana Spînu, un tînăr psiholog, la doar 25 ani ai săi se lansează în muzica folclorică prin intermediul primului său concert – „Pe drumul care merg eu”. Acesta va avea loc în sala mare a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” pe 27 aprilie, cu începere de la ora 18.00.

Potrivit organizatorilor, va fi un concert în care Luciana își va lansa primul său CD, conținînd 15 piese și un colind. Alături de tînăra interpretă, vor evolua invitații Nicolae Glib, Isidor Glib și Nicolae Gribincea.

„CD-ul conține 16 piese culese din popor, doar una îmi aparține mie, scrisă în special pentru mama mea. Sînt plină de emoții, va fi un eveniment foarte important pentru mine. Îi voi avea alături pe cei dragi mie, prieteni, colegi, familia și în această zi e și ziua tatălui meu. De doi ani și jumătate activez în mod profesionist în acest domeniu, iar asupra albumului s-a lucrat cam un an și jumătate. Pe viitor mă așteaptă noi concerte atît în țară, cît și peste hotare, în România”, a declarat pentru NOI.md Luciana Spînu. „Muzica și psihologia se îmbină perfect. Atunci cînd trebuie să ies în scenă, psihologia mă ajută să trec peste emoții. Se completează una pe alta, pentru mine acestea sînt perfecte”, a mărturisit interpreta.

„Obiectivul major al acestui eveniment cultural constă în valorificarea folclorului muzical autentic, componentă esențială a patrimoniului cultural imaterial, dar și încurajarea tinerelor talente în activitatea de cercetare, tezaurizare și valorificare a celei mai înalte expresii spirituale – cîntecul folcloric”, a declarat directorul Asociației Obștești „Liga Națională a Lucrătorilor din Cultură din Republica Moldova”, Oleg Volontir.

Luciana Spînu s-a născut la 8 noiembrie 1990 în satul Hirova, raionul Călărași. În 2003 absolvește școala medie din satul natal, iar în 2010 – Liceul Republican de Muzică „C. Porumbescu” din Chișinău, specialitatea flaut. În 2011 a fost admisă la Universitatea de Stat din Moldova, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, unde își continuă studiile, la ciclul de master.

Ea s-a ales deja cu o mulțime de premii la nenumărate concursuri, printre care premiul mare al Festivalului-concurs național de folclor «Cîntă de răsună lunca», Glodeni 2012, medalia de Aur la concursul internațional „DELFIADA – 2012”, laureata Festivalului-concurs național de folclor „Cîntecele Neamului”, municipiul Suceava, România 2013 și multe altele.

Evenimentul este organizat de Liga Națională a Lucrătorilor din Cultură din Republica Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?