Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Experții germani vor putea diminua vulnerabilitatea economiei Transnistriei față de șocuri

21 apr. 2015,, 11:30   Economie
4856 3
Немецкие эксперты помогут уменьшить уязвимость экономики Приднестровья к шокам
Foto: golos.md
Experții de la Compania germană „Berlin Economics” vor efectua o nouă analiză multilaterală a economiei Transnistriei, pentru a determina resurse noi pentru dezvoltarea acesteia, încurajarea exporturilor și micșorarea gradului de vulnerabilitate față de șocuri, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului MAE al Transnistriei, anunțul a fost făcut de grupul de experți de la „Berlin Economics”, în frunte cu directorul Companiei Ricardo Giucci, în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, la care au mai luat parte ministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenko, precum și reprezentanții blocului economic și sectorului bancar al Transnistriei.

Anterior experții de la „Berlin Economics” au vizitat de nenumărate ori Transnistria și în 2013 ei au efectuat deja analiza unor aspecte economice separate în regiune. În cadrul întrevederii experții de la „Berlin Economics” au comunicat că în decurs de o lună ei preconizează să efectueze o analiză multilaterală a economiei Transnistriei și ea va viza, în principal, identificarea noilor resurse pentru dezvoltarea întregului complex economic, încurajarea exporturilor și diminuarea gradului de vulnerabilitate a economiei Transnistriei față de șocurile similare celor din anii 2014-2015.

Vitali Ignatiev le-a mulțumit oaspeților pentru atenția față de problemele Transnistriei, menționînd că în prezent susținerea experților este deosebit de importantă și oportună pentru regiune. Potrivit lui, există tendințe externe negative, legate de criza în Ucraina, complicarea relațiilor între Tiraspol și Chișinău. „Din cauza dificultăților economice obiective de ordin global și a factorilor subiectivi cu caracter politic, economia Transnistriei se confruntă cu o presiune serioasă din exterior”, a menționat diplomatul.

El a mai specificat că fenomenele suplimentare de criză, legate de problema deplasării mărfurilor transnistrene prin teritoriul Ucrainei, relațiile complicate cu agenții economici externi, precum și un șir de alte aspecte logistice le permit să concluzioneze că astăzi situația creată în economia Transnistriei nu este mai puțin complicată decît a fost în 1992.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?