X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4010

Hollande: Petro Poroșenko efectuează o vizită în Franța săptămîna viitoare

16 apr. 2015,, 01:00   Externe
4409 0

Олланд намерен встретиться с Порошенко
Foto: agerpress.ro

Președintele francez François Hollande a anunțat miercuri, cu ocazia unei vizite în Elveția, că îl va primi ''săptămîna viitoare'' la Paris pe omologul său ucrainean Petro Poroșenko, informează AFP. ''Acordul de la Minsk nu poate fi pus în practică decît grație intervenției OSCE și noi vrem ca acordul de la Minsk să fie deplin respectat și aplicat. Va trebui să veghem la acest lucru'', a declarat șeful statului francez într-o conferință de presă în capitala elvețiană.

Anunțul lui Francois Hollande intervine într-o perioadă în care Parisul, Berlinul, Moscova și Kievul depun eforturi pentru susținerea acordului de pace de la Minsk, amenințat de tensiunile crescînde din estul Ucrainei, care continuă să facă victime. Acordul de la Minsk semnat pe 12 februarie și intrat în vigoare trei zile mai tîrziu, care prevede în special o încetare a focului și o retragere a armamentului greu pentru a crea o zonă-tampon între beligeranți, a permis instalarea unui calm relativ în estul Ucrainei.

În pofida acestui noi acord, confruntările continuă între forțele guvernamentale ucrainene și rebelii proruși. Conflictul din estul Ucrainei a cauzat deja moartea a peste 6.000 de persoane în ultimele 12 luni. Șeful statului ucrainean Petro Poroșenko se pronunță pentru trimiterea unei misiuni de menținere a păcii pentru sprijinirea OSCE, în special în scopul controlării frontierei ruso-ucrainene, zonă pe unde Rusia trimite arme rebelilor separatiști, potrivit Kievului și Occidentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?