Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Tănase: Instituţiile statului nu pot funcţiona fără buget

10 apr. 2015,, 09:50   Economie
2920 0

Foto: noi.md

Lipsa bugetului paralizează activitatea instituţiilor statului, iar întreaga ţară s-a pomenit într-o situaţie foarte dificilă în lipsa Legii bugetului. Declaraţia aparţine preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Interpol”, de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Preşedintele CC a spus că evită să se pronunţe asupra legitimităţii asumării răspunderii Guvernului pentru principala lege economică a ţării, pe motiv că ar putea să devină obiect de sesizare, însă a precizat că „închipuiţi-vă că în situaţia politică pe care o avem, unul din partidele politice va înainta Guvernului moţiune de cenzură şi va fi acceptată. Ar fi un dezastru să rămînem şi fără Guvern, şi fără buget”, a spus Tănase.

Preşedintele instanţei constituţionale a mai declarat că „Guvernul trebuie să-şi asume responsabilitatea doar pentru proiectele de legi majore. Proiectele de legi mai puţin însemnate şi care mai pot aştepta trebuie să treacă prin Parlament. Pe de altă parte, proiectul Legii bugetului este unicul proiect de lege care nu poate fi elaborat de Parlament şi care nu poate fi aprobat de Parlament fără acceptarea Guvernului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?