Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PCRM: De colapsul Uniunii Sovietice și evenimentele din 7 aprilie sînt responsabili aceeași provocatori

8 apr. 2015,, 10:43   Politică
3234 8

PCRM: De colapsul Uniunii Sovietice și evenimentele din 7 aprilie sînt responsabili aceeași provocatori
Foto : moldnews.md

La șase ani de la protestele din aprilie 2009, Partidul Comuniștilor califică acele evenimente drept o tentativă de lovitură de stat. Într-o declarație semnată de Comitetul central al formațiunii, se precizează că, deși organizatorii „maidanului moldovenesc” au fost identificați de guvernarea din acea perioadă, justiția i-a lăsat să scape nepedepsiți, notează NOI.md.

„Evenimentele din 7 aprilie şi evenimentele ce ţin de colapsul Uniunii Sovietice au aceeaşi autori, aceeaşi trădători – provocatori. Este vorba de cei care cu 30 de ani în urmă au trădat ţara, au trădat Uniunea Partidelor Comuniste. Anume ei, aceşti titirezi, s-au grăbit să ocupe nişele profitabile, renunţînd în mod de urgenţă la propaganda comunistă în favoarea propagandei anticomunismului primitiv, a unionismului, extremismului, a negării propriului stat, în care s-au născut”, susțin comuniștii.

Reprezentanții PCRM se arată convinși că în Moldova a putut fi evitată o tragedie similară celei din Ucraina doar datorită modului în care au acționat structurile de stat în acea perioadă. Potrivit acestora, după evenimentele din aprilie 2009, noua putere a recurs la acțiuni distructive, antistatale și antipopulare.

„Anume ei sînt interesaţi cel mai mult în dezbinarea societăţii. Anume ei acuză Partidul Comuniştilor de totalitarism şi dictatură. Şi, pentru a nu admite comuniştii la guvernare cu orice preţ, ei au organizat acest «maidan»”, declară comuniștii.

Precizăm că ieri s-au împlinit șase ani de la revoltele stradale din aprilie 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?