X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Urechean: Voi lua decizia cînd va veni timpul

8 apr. 2015,, 11:45   Politică
4565 4
Урекян: Я приму решение в свое время
Foto: moldnews.md
„Voi lua o decizie în funcție de evenimentele care au loc în țară”, a afirmat fostul primar general al capitalei Serafim Urechean, solicitat de NOI.md să spună dacă intenționează să candideze la alegerile locale din acest an.

„În cazul în care vor exista premise pentru alegeri normale – necomerciale, nemurdare, voi lua o decizie în acest sens. Iar dacă totul va merge pe cale comercială, necinstită, probabil că nu”, a spus Serafim Urechean.

El a dat o apreciere „foarte negativă” modului de gestionare a orașului efectuat de actualul primar general. „Priviți în ce s-a transformat orașul, care a fost unul dintre cele mai curate din Europa? Orașul, care în 1999 a fost decorat cu Drapelul de onoare al Consiliului Europei, iar în 2003 – cu Placheta de onoare a Consiliului Europei. Iar acum aceasta este una dintre cele mai murdare capitale ale lumii. Chișinăul se transformă într-un „shanghai”. Priviți, ce se face în jurul circului, ce se întîmplă pe strada Kiev! Parcul „Valea Trandafirilor” practic nu există, vizavi de „Șipka” – la fel. Orașul pur și simplu se distruge”, a spus cu indignare fostul primar.

Serafim Urechean s-a arătat sceptic față de convingerea actualului primar general, Dorin Chirtoacă, de a cîștiga viitoarele alegeri.

„Faptul că el a introdus la televiziune emisiunea „Surprize, Surprize” încă nu înseamnă că el este manager care poate dirija capitala. Primarul general are nevoie nu atît de studii europene, cît de abilitatea de a fi un gospodar, de a cunoaște orașul, de a fi un manager. Eu nu îl critic, dă Doamne să cîștige. E bine că el este convins de alegerea sa de a rămîne primar general. Eu totuși cred că oamenii vor decide altfel”, a adăugat Urechan.

Despre sine el a spus că nu ar fi preluat gestionarea orașului sub sloganul „poate…”. „Dacă e să vii la conducerea orașului – deja a doua zi trebuie să ai rezultate. Și dacă eu voi veni, voi ști exact ce trebuie de făcut și în ce mod. Printre altele, aș vrea să menționez că eu am gestionat orașul cînd bugetul lui a fost de 500 de milioane de lei și credeți-mă, cu bugetul de 3 miliarde 600 milioane de lei acest lucru poate fi făcut de cîteva ori mai bine. Dar astăzi peste tot este haos, mizerie, furt, cumătrizm, nanașizm. Cu regret, țara urmează o cale greșită și orașul cu atît mai mult”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?