Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Chirtoacă este convins că va cîștiga alegerile locale din 14 iunie (VIDEO)

6 apr. 2015,, 14:30   Politică
5704 19
Киртоакэ уверен, что выиграет на местных выборах 14 июня
Foto: canal3.md
Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, este ferm convins că deține un avantaj față de ceilalți candidați la fotoliul de primar la alegerile locale din 14 iunie. „Există un avantaj după opt ani de zile, pe care cred că nu-l neagă nimeni, dar este și un dezavantaj, deoarece după opt ani se acumulează și o anumită nemulțumire, o dorință de a avea o altă opțiune”, spune primarul.

El se arată convins că în continuare rămîne favoritul alegătorilor din Chișinău și după alegerile locale își va exercita funcția actuală: „Așa cum am spus și în anul 2011, îmi voi continua activitatea în calitate de primar general – acesta este crezul meu pentru anul 2015. Intrăm în campanie ultimii și ieșim primii. Am convingerea că ne vom continua activitatea la Primărie”, a subliniat Dorin Chirtoacă, afirmînd că își va depune candidatura „în ultima zi a posibilității de înscriere în campanie”.

Despre oponenții săi Chirtoacă a menționat că ei sînt cei „care cochetează cu Kremlinul și nu au cum să obțină susținerea majorității Chișinăului”.

„Nu este demn să fii marioneta cuiva și să pretinzi că-i reprezinți pe locuitorii capitalei! De aceea nu văd absolut nicio șansă pentru acești candidați. Ei pot beneficia maximum de mentalitatea rămasă ușor în urmă a unor cetățeni care mai speră într-un rol «mesianic» al Kremlinului, în condițiile în care ei nu vor altceva decît să refacă imperiul răului”, a opinat edilul.

„După opt ani de zile se poate vorbi doar despre următoarea situație: subsemnatul sînt primarul în funcție. În cazul în care locuitorii Chișinăului consideră de cuviință că le pot fi de folos în continuare, ei își vor spune punctul de vedere la alegeri. Dacă ei consideră că este mai bun un alt oarecare candidat, la fel e opțiunea dumnealor. Fiind primarul în funcție, nu eu sînt acela care candidează, dînșii sînt cei care candidează pentru acest post. Eu trebuie doar să obțin confirmarea în această funcție din partea cetățenilor”, a declarat liberalul.

„În general, vreau să le urez tuturor succes în această campanie, care, în sfîrșit, a apărut pe agenda Republicii Moldova, că pînă acum era dosită prin birouri și sedii de partid. Acum urmează ca Măria Sa Alegătorul să-și expună punctul de vedere”, a conchis Dorin Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?