Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Asigurarea obligatorie a transportului auto care intră în „RMN” a fost amînată

1 apr. 2015,, 11:15   Societate
3809 1
Обязательное автострахование въезжающих в "ПМР" автовладельцев Молдовы отложено
Foto: tribuna.md
Chișinăul și Tiraspolul au convenit asupra amînării termenului de introducere a mecanismului de asigurare obligatorie a posesorilor de automobile din Moldova ce intră în regiunea transnistreană pînă la 13 aprilie inclusiv, luînd în considerație Săptămîna Patimilor și Sărbătorile de Paști, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al liderului transnistrean, această înțelegere a fost stabilită în cadrul unei convorbiri telefonice între prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, și liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, care au discutat chestiunea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă efectuată de părți.

După cum s-a menționat, convorbirile telefonice între Evgheni Șevciuk și Chiril Gaburici au avut loc la 31 martie și 1 aprilie. În cadrul convorbirilor telefonice a fost abordată chestiunea ce ține de mecanismul asigurării automobilelor, introdus în mod unilateral de Republica Moldova în anul 2006 inclusiv pentru transportul auto înregistrat în Transnistria. De atunci acest tip de asigurare este obligatoriu pentru posesorii de transportul auto din Transnistria, care se deplasează pe teritoriul Moldovei. Însă, în cazul survenirii unui accident, companiile de asigurare corespunzătoare refuză să achite deținătorilor de mijloace de transport din Transnistria despăgubirile necesare. O astfel de practică discriminatorie are la bază și hotărîrile instanțelor de judecată din Moldova în cazul pretențiilor proprietarilor de automobile din regiunea transnistreană.

S-a menționat că din anul 2006 această problematică nu a fost reglementată. În cadrul grupurilor de lucru de expertiză și la nivelul reprezentantului politic în procesul de negocieri partea transnistreană de nenumărate ori a solicitat examinarea și reglementarea acestor probleme în vederea excluderii discriminării.

Părțile au convenit să dispună grupurilor de lucru de expertiză respective să inițieze neîntîrziat elaborarea unei soluții temporare a contradicțiilor apărute, la baza căreia trebuie pusă identificarea unui mecanism nediscriminatoriu al asigurării de răspundere civilă a posesorilor de automobile din Transnistria, ținînd cont de interesul reciproc al părților, precum și o abordare de compromis. În acest context șeful Transnistriei a emis decretul nr.136 „Privind amînarea termenului de introducere a asigurării obligatorii de răspundere civilă de la 1 aprilie 2015 pînă la 14 aprilie 2015 (începînd cu ora 00:00)”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?