X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Partidul Democrat nu va sprijini amînarea alegerilor locale

30 mar. 2015,, 13:30   Politică
3471 5
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că PDM nu sprijină iniţiativa privind amînarea datei alegerilor locale pentru realizarea reformei administrativ-teritoriale. Declarația a fost făcută de politician în cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea", la postul de televiziune RTR-Moldova, relatează agenţia "Infotag".

"PDM consideră că alegerile locale trebuie desfăşurate în strictă conformitate cu legislaţia în anul curent. Se mai discută, dar pentru noi este evidentă necesitatea respectării legilor şi termenilor de desfăşurare a alegerilor. Mai mult, decizia de desemnare a datei alegerilor trebuie luată de Parlament prin votul majorităţii deputaţilor, dar nu mai tîrziu de 60 de zile pînă la alegeri", a spus Lupu.

El a menţionat că în acest sens există multe speculaţii, unele partide vorbesc despre reformă administrativ-teritorială şi revenirea la judeţe.

"Este un capriciu, revenire nu va fi. Poziţia PDM este de a nu interconecta alegerile şi aspiraţia de a îmbunătăţi funcţionarea administraţiei publice locale. Reformele nu se fac de dragul reformelor. Este un subiect complex şi dificil. Ne vom baza în deciziile noastre pe faptul că legea trebuie respectată, iar modificările realizate doar spre binele oamenilor", a subliniat liderul PDM.

El a mai declarat că democraţii nu vor sprijini iniţiativa liberalilor privind interzicerea posturilor ruseşti de televiziune sau a unor emisiuni, precum şi despre interzicerea "Panglicii Sf. Gheorghe".

"Măsurile restrictive sînt categoric inoportune în lumea modernă. În special cînd vorbim despre posturile TV. Privind raţional lucrurile – interdicţiile sînt ineficiente, în special astăzi, în epoca Internetului şi tehnologiilor informaţionale. Am pledat şi vom pleda pentru dezvoltarea surselor media electronice naţionale, pentru ca să existe posturi naţionale de televiziune", a spus Lupu.

Comentînd iniţiativa liberalilor privind interdicţia Panglicii Sf. Gheorghe, deputatul a dat de înţeles că va rămîne la nivel de iniţiativă legislativă.

"Orice iniţiativă rămîne la nivel de iniţiativă legislativă, dacă nu a fost adoptată de Parlament. Să fim oameni serioşi şi concreţi, asemenea discuţii nu au avut loc, în Parlament nu am discutat un asemenea subiect", a declarat liderul PDM.

Întrebat despre alegerile Preşedintelui, Lupu a spus că în acest sens are "ambiţii sănătoase".

"Nu sînt persoana care are o idee fix, de dragul căreia este gata să pună ţara într-o situaţie dificilă. Cu cîţiva ani în urmă am demonstrat că sînt gata să fac un pas în urmă pentru a rezolva problema, pentru ca ţara să nu intre în criză politică", a menţionat el. Lupu consideră că nu există timp suficient pentru desfăşurarea reformei constituţionale, pentru a modifica ordinea de alegere a Preşedintelui.

"Scopul principal este de a alege preşedintele, pentru a nu duce ţara în prăpastia alegerilor parlamentare. Evident, candidatura trebuie să fie demnă, pentru a reprezenta întregul popor moldovenesc. Sînt convins că vor fi destui deputaţi raţionali, pentru a alege un preşedinte demn", a declarat Lupu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?